В типичното си за последните седмици среднощно видеосъобщение, Министерският

...
         В типичното си за последните седмици среднощно видеосъобщение, Министерският
Коментари Харесай

Чак септември ще работи интерконекторът с Гърция: МС

         В типичното си за последните седмици среднощно видеосъобщение, Министерският съвет заяви, че може би през септември ще проработи интерконекторът с Гърция.

 

Както 19 минути към този момент писа преди дни, в случай че стане подготвен през юни, това не значи, че ще работи от този момент. Интересно е също ще има ли и количества газ , отвън азерския, които да минават през тръбата с южната ни съседка. Ето и известието: " До 4 седмици интерконекторът сред България и Гърция ще е изцяло приключен, а стартирането му в употреба може да стане още преди септември.

 

 

Уверенията дадоха персонално на българския министър-председател от компанията, осъществила плана. По време на инспекцията на станцията в Комотини Кирил Петков разгласи, че двата огромни българо-гръцки енергийни плана ще дадат опция за цялостната диверсификация на страната ни.

 

 

Премиерът още веднъж дебело акцентира, че решението страната ни да не възобнови контракта с Газпром не е въпрос на политически или идеологически принцип, а резултат от прагматичен анализ на нарушен търговски контракт. Поведението на съветския главен газов снабдител българският министър-председател окачестви като рекет и изнудване ".
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР